ترکیه | ترانزیت به ترکیه | حمل کالا به ترکیه | صادرات به ترکیه | واردات از ترکیه
ترکیه کشوری اوراسیایی است که در شمال غرب آسیا و قسمت کوچکی از آن در جنوب شرقی اروپا واقع شده است. ترکیه به دلیل قرارگیری در محل اتصال دو قاره اروپا و آسیا از اهمیت زیادی برخوردار است و به عنوان یکی از راه های ارتباطی حیاتی شناخته میشود و سالانه شاهد عبور کامیون های ترانزیتی است که از اروپا به قاره آسیا و بالعکس در حال حرکت هستند.
ترکیه در شرق با کشورهای ایران ، نخجوان ، ارمنستان و گرجستان ، در جنوب شرقی با عراق و سوریه و در شمال غربی با بلغارستان و یونان همسایه است، ترکیه با کشور ایران بیشترین مرز مشترک را دارد. همچنین ترکیه در بین چهار دریای سیاه ، مدیترانه ، مرمره و اژه قرار دارد و دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار این کشور است.
کشور ترکیه با مساحت حدود 740 هزار کیلومتری رتبه سی و هفتم در این زمینه را دارد و نقشه این کشور به شکل یک مستطیل است. رکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاسترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا بهشمار میآید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند.

کشور ترکیه دارای تاریخی کهن است و به دوران باستان و 500 سال پیش از میلاد بازمیگردد. در واقع این کشور خاستگاه و کشور متحول شده امپراتوری بزرگ عثمانی است. همچنین شبه جزیره آناتولی ، به عنوان یکی از مناطق مسکونی قدیمی در دنیا که قدمت آن به دوران نوسنگی بازمیگردد در برگیرنده بیشتر مناطق ترکیه امروزی است.
کشور ترکیه شامل فرهنگ های و آیین هایی به شدت متنوع و ناهمگن است که از غرب آسیا، آسیای میانه ، اروپای شرقی و سنت های قفقاز گرقته شده است. بسیاری از این سنت ها در ابتدا توسط امپراتوری عثمانی، یک کشور چند قومی و چند مزهبی گرد هم آمده بودند.

ترکیه نوین در حال سرمایه گذاری بر بخش هایی است که به جهانی سازی کشور کمک می کند. برای مثال، بخش های هنری و معماری مورد توجه ترکیه نوین بوده اند، نخبگان کشور در تلاش بوده اند تا کشور با سرعت بیشتری فرهگ غربی را بپذیرد با این حال، فرهنگ ملی، بومی و مذهبی کشور را نیز حفظ کردند. حکومت ترکیه در تلاش بوده است.
صنعت ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و نوین است که روز به روز بر دامنه اش افزوده می شود. تولیدات فراوان کشاورزی در ترکیه یکی از پایه های مهم اقتصاد این کشور به شمار می رود و از این حیث در رتبه هفتم قرار دارد.
تولید ناخالص داخلی کشور ترکیه نیز رتبه مقبولی دارد و در رتبه 13 می باشد. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز قوی و به سرعت در حال رشد است و نقش مهمّی در بانکداری، حمل و نقل و ارتباطات دارد. در سالهای اخیر اقتصاد ترکیه رشد خوبی داشته است.
دیگر بخشهای مهم اقتصاد ترکیه عبارتند از بانکداری، ساختوساز، لوازم خانگی، الکترونیک، پوشاک و منسوجات، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، گردشگری و صنعت ماشین آلات. مواد غذایی ترکیه در بسیاری از کشورهای اروپایی بهطور پیوسته در دسترس هستند.
صنایع ترکیه مدرن و گسترده شده و توانستهاند علاوه بر کشورهای اروپایی، بسیاری از کشورهای منطقهٔ خاورمیانه را هدف صادرات قرار دهند به نحوی که در کنار کشورهای اروپایی مثل آلمان، کشورهایی از خاورمیانه از جمله ایران و عراق، واردات بسیار بالایی از ترکیه داشتهاند.

پاسخ بدهید