ترانزیت به ارمنستان | صادرات به ارمنستان | حمل کالا به ارمنستان | حمل به ارمنستان
ارمنستان کشوری محصور در خشکی که از شمال با کشور گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان ، از جنوب با ایران و از غرب با ترکیه مرز مشترک دارد. پایتخت ارمنستان شهر ایروان است و زبان رسمی مردم آن منطقه ارمنی میباشد.
ارمنستان در قفقاز جنوبی در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد و مرز میان آسیا و اروپا محسوب میشود. ارمنستان کشور کوهستانی و پر باران است و محاط در خشکی است.
جمهوری ارمنستان سرزمینی است کوهستان که حالا تنها بخش شمالی فلات بزرگ ارمنستان است. سطح ارمنستان مجموعه ای از کوهستان های دارای چین خوردگی بسیار و آتش فشان های بزرگ، قله های مخروطی ، دره ها ، دریاچه ها و… است.
انتخابات شورای عالی ارمنستان بخشی از تحولات بود که در اوایل بهار سال 1990 میلادی به وقوع پیوست. شورای عالی ارمنستان که در کنترل کنگره ملی ارمنی قرار داشت. در اول مارس 1990 میلادی اعلام نمود که با برگزاری همه پرسی با هدف حفظ اتحاد جماهیر شوروی در این جمهوری مخالف است و در نظر دارد همهپرسی نظر خود را با هدف استقلال سیاسی ارمنستان ظرف شش ماه آینده برگزار نماید. در این راستا، شورای عالی ارمنستان اقدام به تصویب «سند استقلال» در ۲۳ اوت ۱۹۹۰ میلادی نمود. لوون تر-پتروسیان به عنوان رئیس شورا آن را امضاء کرد.

در ماه اوت سال ۱۹۹۱ میلادی، لوون تر-پتروسیان لایحهای را تدوین و به تصویب شورای عالی ارمنستان رساند که به موجب آن نهاد جدیدی با عنوان «ریاست جمهوری ارمنستان» تشکیل میشد و رئیسجمهور با رأی مستقیم مردم به این مقام دست مییافت. به فاصله کوتاهی پس از فروپاشی شوروی و برگزاری همهپرسی استقلال ارمنستان در ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۱ میلادی، نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۶ اکتبر ۱۹۹۱ میلادی برگزار شد.
نظام قوهٔ مقننهٔ ارمنستان تک مجلسی است. دورهٔ نمایندگان مجلس ملی ارمنستان پنج ساله است. ارمنستان ۴۱ حوزهٔ انتخابیه و ۱۹۸۲ زیرحوزه (صندوق انتخاباتی) دارد. مجلس ارمنستان دارای ۱۳۱ کرسی است که نمایندگان آن به دو صورت «نظام انتخاباتی» و «نمایندگی تناسبی» انتخاب میشوند.

در بخش نظام انتخاباتی، ۴۱ نفر از هرکدام از حوزههای انتخابی به صورت انفرادی و با حمایت احزاب از سوی مردم برگزیده میشوند. در بخش نمایندگی تناسبی، نود نفر از طریق احزاب یا ائتلافهای شرکتکننده انتخاب میشوند و به عبارت دیگر، مردم به احزاب یا ائتلافها رأی میدهند و احزاب نیز برحسب درصد آرایی که به دست آوردهاند افراد خود را، براساس فهرست از پیش اعلام شده، روانهٔ مجلس میکنند؛ و حد نصاب ورود به مجلس برای احزاب ۵ درصد و برای ائتلافها ۷ درصد از مجموع آرا است.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان به دلیل نزدیکی های فرهنگی ، سیاسی و تاریخی دیرینه دو ملت اشتراکات معنوی و فکری زیاد دارند.
پس از استقلال جمهوری ارمنستان در سال 1991 میلادی ایران جز نخستین کشورهایی بود که استقلال ارمنستان را 4 روز بعد به رسمیت شناخت. دولت ایران و ارمنستان روابط همه جانبه سیاسی ، دیپلماسی ، فرهنگی و اقتصادی بسیار خوبی با یکدیگر برقرار کرده اند. غیر از عوامل استراتژیک و اقتصادی ملت ایران و ارمنستان مناسبات دوستی بسیار خوبی نیز با یکدیگر دارند و این مورد که یکی از عوامل مهم در همجواری ایران و ارمنستان به شمار میرود.
قبل از استقلال ارمنستان اقتصاد این کشور اقتصادی صنعت محور بود. صنایع فعال در این منطقه در سالهای قبل از استقلال عبارت بودند از صنعت تولید مواد شیمیایی، تولید ماشین آلات صنعتی، فرآوری مواد غذایی، نساجی، تولید رزین و الکترونیک. مسئله با اهمیت وابستگی این صنایع به واردات مواد اولیه از کشورهای خارجی بود که سبب تضعیف آنها شد. بانک مرکزی ارمنستان، نرخ رشد اقتصادی ارمنستان در نیمه اول سال ۲۰۰۵ را برابر با ۱۰٫۲ درصد اعلام کرد.

ساختار اقتصادی ارمنستان از سال ۱۹۹۱ از اصل تغییر کردهاست؛ بخشهایی همچون ساختمانسازی و خدمات جای کشاورزی و صنعت را به عنوان سهامداران اصلی رشد اقتصادی گرفتهاند. «صنعت فرآوری الماس» که یکی از مهمترین صادرکنندگان و همچنین یکی از اصلیترین جذب کنندگان سرمایه خارجی در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ بود، با کاهشی شدید در میزان تولیدات برای سال ۲۰۰۵ مواجه شد؛ این مسئله ناشی از کاهش عرضه مواد اولیه از سوی روسیه و رکود کلی بازارهای بینالمللی الماس بود. دیگر بخشهای صنعتی که رشد صنعتی را پیش میبردند، شامل بخشهای انرژی، متالورژی و فرآوری غذا بود.
در سال ۱۹۹۴ بازگشت ارمنستان به رشد اولین کشور در میان جمهوریهای شوروی سابق که هنوز پس از فروپاشی اتحاد شوروی در حال بازسازی است، چیزی کم از یک رویداد چشمگیر نبود و در حالی بهدست آمد که اقتصاد ارمنستان در پی زمینلرزه اسپیتاک و جنگ قرهباغ، داشت بهبود مییافت. رشد اقتصاد با کارآفرینان دولتی کوچک و متوسط اما به شدت موفق و چابک و خصوصیسازی زمین پشتیبانی و تأیید شد.
بعد از بحث های زیاد بین کشور ارمستان و آذربایجان در چند ماه اخیر بسیاری بر این باور اند که حق با کشور ارمنستان است و کشور آذربایجان به مرز این کشور تجاوز کرده است و آخرین تنش ها بین این دو کشور جنگ و درگیری بر سر منطقه قره باغ بوده است که هر دو کشور مدعی مالکیت این منطقه هستند.
از عوامل مؤثر در رونق صنعت گردشگری در این کشور می توان به توسعه زیرساختهای لازم ، تنوع بخشی به محصولات گردشگری ، شناساندن مناسب این کشور در رسانه های جهان ، لغو روادید برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و برخی دیگر از کشورها و اعطای آسان ویزا برای مسافران بیشتر کشورها اشاره کرد ، بنابر آمار وزارت اقتصاد ارمنستان ، در نیمه اول سال 2014 میلادی، در مجموع 495.967 گردشگر خارجی به ارمنستان سفر کردند که 17% نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
پاسخ بدهید